Telefon: 0723-930.242


Intrebari adresate detectivilor particulari


Pentru a veni in ajutorul dvs. mai jos aveti un set de intrebari pe care majoritatea clientilor le au cand ajung pe site-ul nostru. Daca aveti o nelamurire in privinta serviciilor noastre, nu ezitati sa ne contactati.

Detectivii nu pot supraveghea decât din locuri publice sau de pe o proprietate privata însa doar cu acordul proprietarului.

Acest lucru este aproape imposibil, de obicei detectivii lucreaza în echipe de minim doi pentru acest tip de actiune. În anumite cazuri cum ar fi de exemplu o operatiune de supraveghere la punct fix, un detectiv ar putea sa realizeze operatiunea de unul singur, însa si atunci destul de dificil si doar în anumite situatii.

În munca de investigatii, detectivii pot lucra si în mod individual, dar cu conditia ca speta la care se lucreaza si specificul informatiilor ce trebuiesc culese sa permita acest lucru.

Atât agentiile de detectivi particulari cât si angajatii acestora trebuiesc licentiati atât de catre Inspectoratul General al Politiei Române cât si de Politia Capitalei sau inspectoratele de politie judeteana, astfel încât acestia sa poata fi verificati prin site-urile acestor institutii.

Acest lucru se întampla frecvent, în primul rând datorita lipsei de detectivi particulari în anumite regiuni ale tarii cât si din cauza comunitatilor mici unde acestia functioneaza; fiind parte din aceste comunitati, detectivii nu pot derula asemenea activitati în zona respectiva deoarece ar putea fi usor deconspirati, detectivul fiind un “agent secret” prin definitie.

Detectivii particulari sunt obligati prin lege sa pastreze confidentialitatea cazurilor investigate de ei. Conform articolului 1, alineatul 3 al Legii 329/2003, "Informatiile obtinute în urma activitatilor desfasurate de detectivul particular sunt destinate exclusiv clientului acestuia, în conditiile prezentei legi."